Nieuws «TERUG  

Tuigpaardmatinee Hippisch Holtrijk viert eerste lustrum

15-07-2019 |

Voor de vijfde keer vond zaterdag 6 juli in Grolloo het tuigpaardenmatinee plaats als onderdeel van het 3-daagse paardensportevenement Hippisch Holtrijk. De deelnemers komen graag naar dit gezellige concours met een heuse landbouw beurs en fraai aangekleed strodorp. Marieke Scherphof pakte opnieuw tien competitiepunten met haar Kontiki (v. Eebert) en Niek Alting won met Emerson (v. Manno) de generale voor het kampioenschap ereklasse van aanstaande vrijdagavond in Tolbert. De vos Vayacondios (v. Larix) werd met boerin Nathalie Buwalda kampioen voor de boerenwagen.

 

De competitie nieuwelingen bij regio Noord kent dit jaar veel deelname en moest voorgeselecteerd worden. Uit twee groepen werden de tien besten uitgenodigd voor de finale waarin uiteindelijk negen de strijd met elkaar aangingen. Voor de vierde keer oprij wist Marieke Scherphof een competitiewedstrijd winnend af te sluiten met haar gedragen showende bruinbonte Kontiki. Wel blijft de concurrentie haar dicht op de hielen zitten met in Grolloo vooral Nico Calis jr. met de bruine merrie Jessie (v. Cizandro). Kim Koolen had overigens ook zomaar kunnen winnen met Julius (v. Eebert) van Kees Haak, want de vos ging steeds ruimer en verhevener door de baan. Ze werden nu derde.

 

De hoge limietklasse kreeg een mooie winnaar in G-star (v. Be My King) met Gerben Greidanus De vos was zuiver vierkant met een mooi front erop. Manon Veerman won de damesklasse met Emerson en bij de fokmerries mocht Linda Boelens de ereronde aanvoeren met Celony (v. Vulcano).

 

Bron: De Paardenkrant

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN