Nieuws «TERUG  

Manon Veerman en Emerson weer kampioen

26-07-2019 |

Zaterdag 20 juli waren de tuigpaarden waarschijnlijk voor het laatst te bewonderen op de Paardendagen van De Westhoek in Dwingeloo. De regen kwam met bakken uit de hemel maar het deerde Manon en Emerson niet. Hij is de laatste weken in topvorm en was net als een week geleden in Tolbert, ook nu niet de verslaan. Samen met Fera Lueks met Ditisem (v. Roy M) en Martine Lucas met Hugo (v. Patijn) van Albert van Dijk werd er overgereden voor het kampioenschap. Emerson liep met veel afdruk en het front er bovenop en werd kampioen. Ditisem maakte iets te veel foutjes en werd derde achter Hugo

.

Met Niek Alting won Emerson ook de ereklasse waarin Rony Beuving tweede werd met Cetrienes. Joyce de Boer won de competitie met Kentucky (v. Fantijn) voor Albert van Dijk met Kadans (v. Delviro). Ook de lage limiet was voor de Boer nu met Habibi (v. Marvel). Van Dijk won de hoge limiet met Hugo en de tweespannen met Hugo en Jacob (v. Manno). Mart Helmus won bij de Young Riders met Kennedy (v. Saffraan)

.

Garyp

Vrijdagavond voor Dwingeloo won Joyce de Boer twee keer met Habibi op de Paardendagen Tytsjerksteradiel. Van Dijk won daar ook dezelfde twee rubrieken. De ereklasse schreven Rony Beuving en Cetreines op hun naam en Piet Reitsma won met Jessica (v. Cizandro) de wedstrijd voor fokmerries.

Bron: De Paardenkrant

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN