Nieuws «TERUG  

Ule Haarsma met nieuw vierspan weer kampioen in Houten

26-07-2019 |

De Gouden Bolhoed commissie had weer een mooi en aantrekkelijk programma in elkaar gedraaid voor hun concours hippique voor tuigpaarden en hackney’s. Het evenement werd voor de vierde keer gehouden op het fraaie terrein bij de Zilfia’s Hoeve in Houten . Het VTN-kampioenschap voor vierspannen tuigpaarden was één van de hoogtepunten maar het absolute hoogtepunt was strijd om de Gouden Bolhoed aan het eind van de dag waarin vier rubriekswinnaars elkaars paard gaan rijden. Harry van Middelaar werd voor de tweede keer oprij gehuldigd.

Het vierspan kampioenschap dat tevens mee telt voor Anemone’s meerspan competitie kende dit jaar maar drie deelnemers: Ule Haarsma, Jan Jordans en Derk Jan Mekkes. Haarsma was titelverdediger maar had een gehele nieuwe formatie voor de landauer, waar Jordans en Mekkes wat meer ervaren paarden hadden ingespannen. In het span van Haarsma liepen de jonge Kolonel (v. Fantijn) en Jidaperty (v. Eebert) achterin en de ervaren Celebration (v. Manno) en Elburg (v. Morocco Field Marshall) voorop. Het liep geweldig.. Het viertal van Mekkes liep ook heel voortvarend maar kreeg na het hand veranderen problemen met een streng onder de staartepel bij een van de voorpaarden. Hij kon de wedstrijd wel uitrijden en werd derde. De vier vossen van Jordans liepen een degelijke wedstrijd en werden tweede.

 

Overigens won Haarsma eerder op de dag met Kolonel en Jidaperty de tweespancompetitie al voor Marcel Ritsma met Gerran PSH (v. Atleet) en Jack Daniels (v. Manno) van de familie Pos. Leendert Veerman blijft de ereklasse tweespanne domineren met Equifirst Eribo (v. Manno) en – Amadeus (v. Saffraan). Derk Jan Mekkes werd hier tweede met Belmondo (v. Manno) en Bentley VDL (v. Larix).

 

Henk Hammers en Kianita (v. Eebert) wonnen de competitie.  Freek Saris met Kane-BFT (v. Bocellie) en Nico Calis met Anemone’s Jean Pierre (v. Avion Pierre) vergooiden hun kansen in de finale, waar Hammers en Kianita alleen maar beter werden en de wedstrijd wonnen. De verrassing van de dag vond plaats in de damesklasse waar de arbiter Hanneke van Wessel en Briljant als winnaars aangewezen boven Anneke Borkent met Renvyle Imondro (v. Cizandro

 

In de ereklasse waren veel toppaarden afwezig en waardoor de strijd nu ging tussen Harry van Middelaar met Gardenia HBC (v. Victory) en Leendert Veerman met Amadeus. De arbiter plaatste Gardenia als eerste.

 

Bolhoed finale

Mark de Groot met Idol (v. Manno), Marcel Ritsma met Gerran PSH en Harry van Middelaar met Gardenia HBC waren de winnaars van de tussenlimiet, hoge limiet en ereklasse en automatisch geplaats voor de Bolhoed finale. Etienne Raeven met Cilardo (v. Ulandro) kreeg de wildcard van de heren Marco Looije en Aad van Essen, die als jury optraden bij deze rijderswissel. Alle vier ervaren rijders moesten drie voor hun vreemde paarden rijden en hadden deze vrij snel onder controle om tot een topprestatie te komen. Het publiek reageerde elke ronde bijzonder enthousiast en dat gaf veel sfeer. Harry Van Middelaar kreeg opnieuw de gouden bokaal uitgereikt.

Bron: De Paardenkrant

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN