Nieuws «TERUG  

Marcel Ritsma kampioen met Gerran PSH en Jack Daniels PSH

19-08-2019 |

De eerste woensdag van augustus is de vaste dag voor het grote nationale concours hippique van Buitenpost, dat haar 66ste editie kende. Marcel Ritsma uit Wijnjewoude is één van de meest enthousiaste rijders en was euforisch na het winnen van het Nederlands kampioenschap tweespannen tuigpaarden met Gerran PSH (v. Atleet) en Jack Daniels PSH (v. Manno) van Hans en Corrie Pos uit Ankeveen.

 

Ritsma rijdt al jaren met tuigpaarden maar dit jaar voor het eerst met een tweespan en hij blijkt een snelle leerling.  Als beste limietspan mocht hij meedoen aan deze nationale titelstrijd en kwam na een finale met vier topspannen uiteindelijk als winnaar uit de bus. Ook nu bleek dat de vorm van de dag heel bepalend is voor een uitslag.  De vier die het uitgingen maken waren naast Ritsma favoriet Leendert Veerman met Equifirst Eribo (v. Manno) en – Amadeus (v. Saffraan), Ule Haarsma met Celebration (v. Manno) en Imposant (v. Eebert) en Niek Alting met zijn eigen Emerson (v. Manno) en Equifisrt Jannes (v. Manno) van Veerman. Laatstgenoemde werden  vierde achter het heel best presterende span van Haarsma. Het was spannend omdat de vossen van Veerman geweldig tegen elkaar opklommen met een hoge knie actie en twee machtige fronten erop. De iets fijner gebouwde vossen van Ritsma toonden ook veel eenheid in beweging en houding en keken heel ontspannen de wereld over. Er werd gejureerd met de tablet en omdat twee van de drie juryleden voor Ritsma kozen werd hij de verrassende nieuwe kampioen van Nederland. Een prestatie van formaat van iemand die nog maar een half span rijdt en twee limietpaarden die ook nog niet heel lang naast elkaar lopen. Eén van de juryleden lichte de plaatsing toe en vond dat het de winnaars constant netjes naast elkaar bleven lopen, waar de reservekampioenen soms iets uit elkaar liepen.

 

Fantijn won opnieuw de ereklasse met Linda Boelens, die heel verrassend ook de damesklasse won met Celony. Kevin Huckriede won met Renvyle Imondro de Young Riders wedstrijd en Leendert Veerman pakte met Eribo en Amadeus de winst bij de tandems.

 

Bron: De Paardenkrant

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN