Nieuws «TERUG  

Sliedrecht

02-09-2019 |

Hengsten Maken de dienst uit

Op de zaterdag tijdens de Blackhorses Cup waren in de schitterende springtuin van Jan Vink de tuigpaarden aanwezig. Het betrof een promotiewedstrijd waarvoor 6 nationale stallen waren uitgenodigd die in alle rubrieken present waren. Eenmansjury Henk van Dieren plaatste de paarden en gaf bij elke uitslag een zeer sterk onderbouwd commentaar voor elke aanspanning. Dit werd zeer gewaardeerd en leverde hem zelf applaus op van rijders en voorbrengers! In de kleine limiet was het Hertog Jan met Mark de Groot en in eigendom van Blackhorses die groots door de baan ging. Hij verdiende het oranje lint voor de goede tweede plaats voor Jivirona van GEB ter Laak met Henk Hammers.

 

In de grote limiet liep Heliotroop  van Jaap van der Meulen en rijder Henk Hammers er ver bovenuit. Hij zweefde door de baan en maakte geen misse pas. Havanna met DerkJan Mekkesging groeide in de wedstrijd en klom naar de tweede plaats ten koste van Idol met Mark de Groot van Blackhorses die net een foutje teveel maakte voor een hogere plek.

 

In de Ereklasse ging het tussen Dylano met Mark de Groot en Equifirst Amadeus met Leendert Veerman. Wát een show gaven deze twee weg! Allebei gingen ze fantastisch van de vloer en de iets rijkere voorhand van Dylano gaf de doorslag om in deze rubriek op kop te komen.

Het damesnummer werd een strijd tussen Jara van J. Kramer met MarieJose Calis en Heliotroop met Hanneke van Wessel. Beiden zijn fantastisch in vorm en deze keer was het Hanneke van Wessel die als eerste mocht opstellen.

 

Een zorgenkindje bij veel concoursen, maar in Sliedrecht het hoogtepunt van de dag. Maar liefst 7 tweespannen in de baan! Rijders en eigenaren stelden paarden aan elkaar beschikbaar en haalden alles uit de kast om het enthousiaste publiek te vermaken! Leendert Veerman won met Equifirst Amadeus en Equifirst Eribo voor Havanna en Jivirona met Henk Hammers. Genieten was het met name van nestor Dirk Mekkes. Hij stelde het gelegenheidsspan met Varanno en Briljant van Joop van Wessel voor. Wat liet hij ze gaan en dit span werd beter en beter!

 

Michael Kooyman

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN