Nieuws «TERUG  

Icanita wint kampioenschap fokmerries

11-09-2019 |

De organisatie van het concours hippique Drogeham had zaterdag 7 september jl. een mooi programma weten samen te stellen met voor het publiek een aantal prachtige wedstrijden van voor de KWPN-tuigpaarden.

 

Nederlands beste fokmerrie streden om het VTN-kampioenschap. Negen kwamen de baan in en vier gingen er door naar de finale. Dat Nico Calis met Jara (v. Cizandro) en Annemieke Calis met Emaire (v. Manno), beide van Johan Kramer, hier niet bij zaten verbaasde velen. Over de kampioen bestond geen twijfel, dit werd Icanita (v. Colonist) van Toon van Doorn, gereden door Harry van Middelaar. De bruine elite merrie en Topsport merrie liep een foutloze wedstrijd en deed dat met veel afdruk en ruimte in de haar bewegingen. Het front er heel fijn op maakte haar een waardige kampioen. Met Kianita (v. Eebert) van vader en zoon Kamphorst kwam Henk Hammers nog het dichtst in de buurt maar de bijzonder actievolle merrie kwam in het front te kort op de kampioen. Disaronno (v. Victory) gereden door Robbie van Dijk werd derde en Klaas Buist reed Gorita (v. Atleet) naar plaats vier.

 

De Young Riders streden om de eindoverwinning in hun competitie. Manon Veerman won de dagprijs met een hele beste Emerson (v. Manno) maar moest de eindoverwinning laten aan Kevin Huckriede met Renvyle Imondro (v. Cizandro) van F. Fitzpatrick. Derde in de eindstand werd Mieke ter Schure met Giantha (v. Atleet) van competitiesponsor Wout Liezen, gevolgd door Judy Leeuwis met Heineke (v. Colonist) van Leo Wijkmans. Stijlprijs winnaar JR Bouwman eindigde als vijfde met   Jonas GSM (v. Unieko) van Jan Seinen.

 

Voor de verrassing van de dag zorgde Henk Hammers bij de tweespannen ereklasse waarin hij als winnaar uit de bus kwam met Havana (v. Bentley VDL) van stal Mekkes en Jivirona (v. Eebert) van G.E.B. ter Laak. De zwarte merries traden op als een echte eenheid en bleven goed in balans en versloegen Leendert Veerman met Equifirst Eribo (v. Manno) en – Amadeus (v. Saffraan). Derk Jan Mekkes werd derde met Bentley VDL (v. Larix) en Belmondo (v. Manno). De ereklasse werd gewonnen door Mark de Groot met Dylano (v. Plain’s Liberator) voor Leendert Veerman met Amadeus. Anneke Borkent won met Renvyle Imondro de damesklasse en Annemieke Calis werd tweede met Emaire. Harry van Middelaar schreef de limietklasse op zijn naam met Image HBC (v. Ditisem).

 

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN