Nieuws «TERUG  

Pien Jansen wint competitie Midden met Joker

30-09-2019 |

In een warm Schothorstpark in Amersfoort werd zaterdag 21 september jl. de paardensportdag Hoogland gehouden met naast wedstrijden voor de nationale tuigpaarden ook rubrieken voor de regionale. De jonge tuipaarden van regio Midden moesten nog één keer aan de bak in de finale van de competitie. Pien Jansen uit Olst hoefde (de) Joker (v. Delviro HBC) niet echt meer in te zetten omdat het eindklassement te winnen, want zij was niet meer in te halen door de concurrentie.

 

De overwinning in de finale ging naar Henk Hammers met Jivirona (v. Eebert) van G.E.B. ter Laak uit Noordwijk.  Ze maakte zich mooi in het front en ging veel afdruk en ruimte rond op het ruime terrein. De jury liet vier van acht finalisten nogmaals afrijden en het was Mark de Groot met Kensington (v. Dylano) die meer en meer opviel met zijn actievolle optreden. Pien Jansen en Joker van de combinatie Jansen/Oosterlaar liep een degelijke foutloze koers en ook Kibora V (v. Manno) van de familie Van Vemde en gereden door Lubbert van Oene was heel constant in haar presteren. De jury was verdeeld over Jivirona en Kensington en dus kwam de arbiter De Jong tussenbeide. Hij verkoos Jivirona als winnaar boven Kensington vanwege haar rijkere front en sterkere achterhand. Het leverde Hammers de laatste tien competitiepunten waarmee hij als derde eindigde in de eindstand met 34 punten. Pien Jansen en Joker werden met 38 punten de winnaar en De Groot vergaarde 36 punten en werd tweede. Kibora V eindigde als vierde gevolgd door Kumalya (v. Fantijn) en Henri van Weeghel en Kerro BFT (v. Cizandro) van Brian Franken.

 

Mark de Groot deed goede zaken in de limietklassen, hij won met de deftige Jericho (v. Dylano) van Egbert Kruiswijk de lage limietklasse, met de sterke en krachtig bewegende Heineke (v. Colonist) van Leo Wijkmans de tussen limiet en met dekhengst Hertog Jan (v. Cizandro) van Black Horse BV de hoge limiet. Achter Jericho werd Marcel van Bruggen heel goed tweede met Cizandro nakomeling King Thomas van L. Ammerdam. Een sterke bruine ruin met veel zelfhouding. Antoon Epskamp reed zijn eigen fokproduct Ivirona (v. Eebert) naar het derde geld. Achter Heineke werd Jara (v. Cizandro) met Nico Calis tweede omdat de merrie tijdens de overkamping iets onrustig werd. Cees Klinkhamer werd derde met Judex (v. Eebert). Hertog Jan had geen concurrentie in de hoge limietklasse vanwege een vlekkeloos en machtig optreden. Hans Robben werd met Flexibel (v. Artiflex) tweede voor Teus van’t Klooster met Eemnes K (v. Manno).

 

De ereklasse was met vijf paarden niet dik bezet maar kende wel kwaliteit. De winst ging naar Berry van de Genugten met Diesel (v. Unieko) van Egbert Kruiswijk. De vos maakte elke pas af met een hoog en ruim voorbeengebruik. Voor de wedstrijd was het jammer dat er niet werd overgelopen want Etienne Raeven had Unaniem (v. Renovo) ook geweldig in vorm. Een tweestrijd tussen Diesel en Unaniem had zo mooi kunnen zijn. Met Zuidwester (v. Stuurboord) werd Ada Donck derde, maar won met de hengst later wel de damesklasse.

 

Bron:De Paardenkrant

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN