Nieuws «TERUG  

Fokkelien Oldenburger en Evert verrassend goed op indoor Hellendoorn

13-10-2019 |

Manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn was zaterdag 28 september jl. weer bijzonder fraai aangekleed voor het tweede Witte van Moort indoor tuigpaarden concours. Er was een mooi deelnemersveld met Bommelsteijn’s Hubert (v. Cizandro) als grootste publiektrekker. Toch was er nog één die vrij onverwachts het publiek aan zijn kant kreeg en dat was de 10-jarige vos ruin Evert V (Stjerreljocht Surprice x Renovo) van en met Fokkelien Oldenburger uit Grootegast.

 

De avond ving  aan met een lage limietklasse waarin drie van de zeven deelnemers een herkansing kregen. Kim Koolen met Julius (v. Eebert) van stal Haak maakte de eerste omloop al veel indruk, maar dat deden ook Wim Jansen met Kumalya (v. Fantijn) van Henri van Weeghel en Albert Spijkerman met Jantijn (v. Fantijn) van de combinatie Hoorn/Spijkerman. Julius is een echte krachtpatser en gaat rondom krachtig van de vloer en heeft een hele mooie zelfhouding. Jantijn en Kumalya zijn iets fijner van bouw en lieten een hele mooi show zien, waar bij beide het front bijzonder aansprak. Kim en Julius werden winnaar waarna de arbiter Jantijn als tweede aanwees voor Kumalya.

In de hoge limiet  waren Lambertus Huckriede en Renvyle Imondro (v. Cizandro) een klasse apart en wonnen onbedreigd de wedstrijd. Zonder overrijden werd Nathalie Buwalda tweede met Vayacondios (v. Larix) en Robin Hoorn mocht de netjes lopende Grandioos als derde opstellen.

 

De ereklasse kende maar vier deelnemers en leek op voorhand een appeltje eitje te worden voor Lambertus Huckriede met Bomelsteijn’s Hubert van Jaap van der Meulen. Echter, dat liep even anders met een ontketende Evert V met Fokkelien Oldenburger. Hubert was in vorm en ging hoog en ruim door de baan, zijn front maakte het plaatje compleet. Evert werd nu zonder opzet gereden en maakte een bevrijdde indruk. Hij klom er voor geweldig in en zette de voorhand hoog en ruim weg. De achterhand was krachtig en het totale beeld was vriendelijk. Toen de jury Hubert en Evert samen nogmaals liet afrijden, ging het deskundig publiek helemaal uit haar dak. Beide paarden hadden zo hun fans en na een geweldige finale werd Hubert toch nipt de winnaar.  Richard Hofstra kon Any Time (v. Patijn) als derde opstellen voor Michel Brink met Van Oranje (v. Blokland Shales).

 

In de damesklasse opnieuw een tweestrijd, nu tussen Evert en Renvyle Imondro gereden door Anneke Borkent. Beide topaarden gaven alles en waren zeer aan elkaar gewaagd. De arbiter moest beslissen en koos nu wel voor Evert vanwege zijn iets sterkere achterhand.

 

De avond werd afgesloten met een zadelrubriek met daarin drie paarden van fokker van het jaar Antoon Epskamp. De finale ging tussen drie en het was uiteindelijk toch een fokproduct van Epskamp die won. Marit Stellaard liet Grandioos (v. Atleet) geweldig showen en was het meest constant. Kim Koolen had iets meer moeite om Julius in balans te houden en werd tweede voor Aylin Frankena op Any Time van Hofstra.

Bron: De Paardenkrant

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN