Nieuws «TERUG  

Drie keer oranje voor Kim Koolen en Julius op indoor Beilen

21-10-2019 |

Ze was de koningin te rijk zaterdagavond 12 oktober in de manege van de Stroomruiters in Beilen; Kim Koolen uit Emmen! Zij won niet alleen de limietklasse en de zadelrubriek met de 5-jarige vosruin Julius (v. Eebert) van de familie Haak, maar ook de Prijs der Besten op het eind van de avond. Op dit allerlaatste tuigpaardenconcours van het jaar won Jantijn (v. Fantijn) van Henriette en Larissa Hoorn ook nog twee wedstrijden.

 

De zegetocht van Kim Koolen begon gelijk in de eerste rubriek, de kleine limietklasse, waarin de sterke Julius in de finale afrekende met Kumalya (v. Fantijn)  van Henri van Weeghel, gereden door Wim Jansen en Mart Helmus met Kennedy (v. Saffraan). In de tussenlimiet werd Albert Spijkerman winnaar met de deftige Jantijn. Sterk over de benen en met een heel mooi front was op de overwinning niets af te dingen. Marcel Ritsma reed Ivo PSH (v. Saffraan) van H.Pos naar het tweede geld en derde werd Nico Calis jr. met Jessie (v. Cizandro). De hoge limietklasse was spannend met drie toppaarden in de finale. Winnaar werd de imponerende Judex (v. Eebert) van en met Cees Klinkhamer. De donkere vos is een ras tuigpaard die net als zijn rijders, erg op het enthousiaste publiek reageerde waardoor hij soms iets te hectisch werd. Nathalie Buwalda klom een plaatsje met de door de piste zwevende Vayacondios (v. Larix) van stal Haak en dit ging ten kostte van Hans Robben met de bruine Flexibel (v. Artiflex). Derk Jan Mekkes was met de zwarte en zuiver vierkant showende Havanna (v. Bentley VDL) de terechte winnaar in de open klasse. Ook hier drie finalisten met op de tweede plaats Ada Donck met Zuidwester (v. Stuurboord) en op de derde Richard Hofstra met Any Time (v. Patijn).

 

Indoor Beilen kende twee damesklassen, één voor de tweewielige wagen en één voor de vierwielige. De eerste werd gewonnen door Ada Donck met Zuidwester, gevolgd door de verrassend goed presterende Nicky Geenen met Wapenaar (v. Reflex) van Joop Witlox. Het witte rozet was voor Danielle Klinkhamer met Flexibel. Voor de vierwielige concourswagen waren Henriette Hoorn en Jantijn superieur. Opnieuw liep de statige vos bijzonder tactvol en met veel zelfhouding rond en weer pakte hij het oranje lint. Gerbrich Elgersma had Jessie ook goed en werd tweede voor Nathalie Buwalda met Vayacondios. Negen deelnemers in zadelrubriek was net teveel in de niet al te grote binnenbak. Bij twee combinaties ging het even mis maar gelukkig geen schade en kon de jury er vijf voor de finale selecteren. Opnieuw was Kim Koolen spekkoper met Julius hoewel Aylin Frankena op Any Time haar dicht op de hielen zat met de tweede plaats. Jessica Kinds reed Cetrienes (v. Vulcano) van Rony Beuving ook sterk en werd derde. Beuving zelf won de tweespanrubriek met Inara (v. Colonist) en Isabella Teusje (v. Waldemar).

 

In de Prijs der Besten schreeuwde het publiek Kim Koolen en Julius naar de overwinning zo leek het.

 

Bron: De Paardenkrant

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN