Nieuws «TERUG  

Nico Calis jr. wint eerste oranje rozet met Meiroos

02-06-2022 |

Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag,  kwamen de tuigpaardrijders van regio Noord naar Grootegast voor hun eerste buitenconcours.  In het park de Notoaristuun werd er in acht rubrieken gestreden om de hoogste prijzen.

 

De kleine limietklasse was de eerste rubriek en het was Niek Alting met Lord Liberty L (v. Fabuleus) die de overwinning opeiste na overrijden met vijf paarden. Sander Hogenberg kon de ruim bewegende Kellytou (v. Emilano) van Henk Minkema nu heel goed bij de les houden en werd tweede voor Mart Helmus met Korose (v. Fantijn) van Marcus Postma. Met de dansende Kontiki (v. Eebert)  werd Marieke Stolwijk- Scherphof vierde en voor Richard Hofstra en Let’s Be (v. Atleet) van de combinatie DeJong/Hofstra was de vijfde prijs.

Nico Calis sr. heeft zijn paarden al vroeg in vorm en de bruine merrie Jara (v. Cizandro) van Johan Kramer liep er ver uit in de grote limietklasse. Met een hoog en ruim voorbeen gebruik liep Jara moeiteloos naar de overwinning. Henk Minkema heeft Jennytou (v. Delviro) ook al heel best aan het lopen en werd tweede voor Freerk Helmus met Kennedy (v. Saffraan). Vierde finalist was Nathalie Buwalda met Julius (v. Eebert).

Bij de fokmerries was Nico Calis jr. spekkoper met Meiroos (v. Idol). De schimmelmerrie liep een hele constante koers waarbij ze mooi in balans bleef en voldoende beweging liet zien. Het was de eerste overwinning van Nico met Meiroos. Linda Boelens had Icanita (v. Colonist) ook keurig in balans maar bleef kwa beweging iets achter bij Meiroos. Als derde mocht Albert ten Berge Jolene VS (v. Dylano) van Van Schadewijk opstellen en vierde stond Gert Koers met Leetida (v. Eebert).

Linda Boelens won met Fantijn (v. Patijn) van Lammert Tel zowel de ereklasse als de damesklasse gereden in de tweewieler. De chique ruin debuteerde voor de dameskar maar leek er geen probleem mee te hebben. Hij keek heel voornaam de wereld in en ging sterk en krachtig over de benen. Manon Veerman werd met Emerson (v. Manno) tweede en Annemieke Calis met Emaire derde. In de ereklasse reed Niek Alting Emerson naar het tweede geld en Nico Calis sr. Emaire naar het derde.

Manon Veerman won wel de damesklasse gereden op de vierwielige wagen met de deftige Luitenant (v. Fantijn). Annemieke Calis werd nu tweede met Jara en Marieke Stolwijk- Scherphof mocht Kontiki als derde opstellen. Van de vier overrijdsters bleven Rianne de Vries en Icanita vierde.

De zes deelnemers aan de zadelrubriek maakten er een mooie wedstrijd van. In de herkansing met vier was het uiteindelijk Dominique Veenstra die op Korose die won. Korose ging met veel afdruk rond en had een mooi front. Op Emerson werd Manon Veerman twee voor Lieke Lueks op Ditisem (v. Roy M). Vierde werd Gerbrich Elgersma op Meiroos.

Rony Beuving kreeg het laatste oranje rozet omdat hij het beste tweespan had in Jetisem (v. Ditisem) en Notulist (v. Fantijn). Beide vossen passen heel goed bij elkaar en traden als een eenheid op. Met Jennytou en Kellytouw werd Albert Minkema tweede met vlak achter hem Richard Hofstra met Juliesta (v. Manno) en Judieni (v. Eebert). Freek Helmus sloot de rij met Kennedy  en Naferno (v. Hertog Jan).

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN