Nieuws «TERUG  

Anneke Borkent rijdt Renvyle Imondro (v. Cizandro) onbedreigd naar kampioenschap in De Wijk

10-06-2022 |

Het eerste kampioenschap van 2022 werd Pinkstermaandag verreden in De Wijk. Voor het dameskampioenschap reden zeven combinatie af en werden de beste vier uitgenodigd nogmaals af te rijden voor de titel. Anneke Borkent had de bruine Renvyle Imondro van de Engelse eigenaar Frank Fitzpatrick in grote vorm en werd onbedreigd kampioen. Een hoge ruim grijpende voorhand kenmerkten het optreden van Imondro. Voor Imondro zijn tweede titel voor de dameskar, voor Anneke haar zestiende damestitel! Een ongeëvenaard aantal. Met Heliotroop (v. Colonist) werd Grietje Naber uiteindelijk tweede omdat haar voshengst constanter en met krachtiger bewegingen rondging dan Hanneke Mekkes met Roelofsen Horse Trucks Bentley VDL (v. Larix), welke wel heel deftig in het front was. Hanneke van Wessel kreeg Funita (v. Manno) niet echt meer in het juiste ritme en moest genoegen nemen met plaats vier.

 

De eerste competitiewedstrijd voor nieuwelingen werd een prooi voor Jan Jordans met King (v. Fantijn), die zich door niets en niemand van de wijs liet brengen en actievol rondging. Met het publiek op zijn hand pakte Jan de eerste tien competitiepunten in een finale met zes paarden. Marcel Ritsma en Nibali (v. Icellie) van Reinie Tewis werden tweede waarbij de bruine hengst rondom hoog van de vloer ging. Met Montreal HBC (v. Idol) van Jan Schep werd Harry van Middelaar derde. De grote vos was nu teveel afgeleid door het publiek en maakte daardoor iets teveel foutjes. De jonge hengst Norbert FS (v. Urgent) liep een hele constante koers met de hals er mooi op en werd vierde in handen van zijn eigenaar Freek Saris. Ook de kleine Naviro K (v. Indiana) ging mooi vierkant en met veel front door de baan en kreeg in handen van Aris van Manen het vijfde geld voor Nadia den Hollander met La Choeffe (v. Hertog Jan) van Ule Haarsma.

Ook voor de jonge tweespannen waren de eerste competitiepunten te winnen in De Wijk. Zeven spannen betraden de wedstrijdarena met daarbij een aantal talentvolle jonge spannen. Vijf gingen naar de herkansing waarin Leendert Veerman uiteindelijk tot de winst pakte met Luitenant (v. Fantijn) van de combinatie Alting/Ruinemans en zijn eigen Action Quality Nevada (v. Innovatief). Beide vosjes klapten er geweldig op in de eerste omloop en mede hierdoor werden zij winnaar. Gelijk in hoofd- en hals houding liepen ze ook in beweging als een eenheid door de baan. Derk Jan Mekkes kwam dicht in de buurt met RHT Hugo (v. Patijn) en RHT Jefferson (v. Eebert) maar moest toch genoegen nemen met plek twee. Mark de Groot had ook een nieuw span in Jericho (v. Dylano) en Nevaro (v. Idol) van respectievelijk Egbert Kruiswijk en Leo Wijkmans. Dit Engelse span liep ook heel mooi tegen elkaar op wat goed was voor de derde plaats. Plaats twee en drie werden overigens door de arbiter bepaalt. Met El Nino B (v. Atleet) en Jonkheer (v. Eebert0 werd Martien Verboord vierde en met de zwarte merries Jivirona (v. Eebert) en Miss Colinda VS (v. Waterman) van Van der Laak werd Henk Hammers keurig vijfde.

Leendert Veerman won ook de ereklasse tweespannen met AQ Amadeus (v. Saffraan) en AQ Eribo (v. Manno) voor Marcel Ritsma met Gerran PSH (v. Atleet) en Jack Daniels PSH (v. Manno) van H. Pos.

Ritsma pakte één overwinning in De Wijk en wel in de kleine limietklasse met Mondiaal PSH (v. Icellie). Mark de Groot was goed voor twee keer winst met Idol (v. Manno) in de grote limiet en met Dylano (v. Plain’s Liberator) van Back Horse BV in de ereklasse. In de rubriek voor Young Riders streden vijf combinaties om de eerste plaats. Het was dermate spannend dat de arbiter de winnaar aan moest wijzen en dat werd Mieke ter Schure met Julant (v. Fantijn) van de familie Naber. Met Gerran PSH werd Esther van der Wal automatisch tweede.

 

Rondje Drenthe

De afsluitende tandemrubriek werd in de stromende regen verreden. Het was de eerste wedstrijd in het kader van het Rondje Drenthe om de bronzen Bartje. Zie het uitgebreide verslag op deze pagina. Leendert Veerman won met AQ Amadeus (v. Saffraan) en AQ Eribo (v. Manno) maar kreeg veel concurrentie van Jan Jordans met Haarman (v. Manno) en King.

Geert Bouius

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN