Nieuws «TERUG  

Laatste Middenveldconcours op straat in Beilen

07-06-2024 |

Zaterdag 1 juni jl. waren de tuigpaarden van regio Noord te gast op het laatste concours van de het van oorsprong agrarische evenement, de Middenveldveldtentoonstelling.

De publieke belangstelling langs de Torenstraat was groot en die kregen een aantal mooi wedstrijden en winnaars te zien.

Het begon al gelijk in de limietklasse waar de beste drie de finale liepen. Nico Calis met Olivier (v. Image HBC) was de voorlopig eerst geplaatste maar moest deze plek toch prijsgeven aan Rony Beuving met Jetisem (v. Ditisem) die geheel vierkant en foutloos in zijn optreden was. Met Julius (v. Eebert) werd Nathalie Buwalda derde.

 In de openklasse was de eerste plek voor de bruine merrie Jara (v. Cizandro) van Johan Kramer en Nico Calis sr. en ook gereden door laatstgenoemde. Jara ging geweldig over de benen en voelde zich thuis op de straat. Henk Minkema werd sterk tweede met Jennytou (v. Delviro HBC) en hield krachtpatser Emaire (v. Manno) gereden door Annemieke Calis achter zich.  Ook in de damesklasse tweewieler was Jara oppermachtig met Annemieke Calis aan de leidsels. Els Nijenhuis werd tweede met Lexington (v. Hertog Jan) van de Italiaan Franchini en met Ditisem (v. Roy M) was de derde plek voor Fera Lueks Muggen.

Bij de dames vierwieler ging de overwinning overtuigend naar Joyce Hoving met Ozandro (v. Cizandro). Hier werd Nathalie Buwalda tweede met Julius en als derde mochten Els Nijenhuis en Cetrienus (v. Vulcano) van Rony Beuving opstellen.

De zadelrubriek en tweespannen werden als show verreden.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN